Minimumloon Horeca vanaf 21 jaar of ouder is nu € 10,67

Amsterdam, 20 juli 2022
Foto: Pixabay

Ondanks een lichte verhoging is niet te verwachten dat Nederland massaal horecapersoneel zal gaan vinden. Met € 10,67 per arbeidsuur voor 21 jarigen en ouderen is het nog steeds aan de mindere kant. De verhoging is minimaal en zal vanaf 1 september 2022 iets meer zijn voor personeel dat jonger is dan 21 jaar. In het loontabel van de Koninklijke Horeca kunnen we dit terug vinden. Zie tabelvan KHN voor alle uurlonen in de horeca in het jaar 2022. Veel horecabedrijven betalen al meer dan 10,67 per uur, maar vinden desondanks weinig personeel.

Op zoek naar Horecabenodigdheden met scherpe prijzen? Klik dan hier

Pizzeria's en restaurants hebben problemen met vinden personeel

Net zoals de supermarkten hebben veel pizzeria's en restaurants problemen met het vinden van personeel. Of het nu gaat om personeel in de keuken of in de bediening het is overal een drama. Horecabedrijven kunnen maar geen personeel vinden, en het is maar afwachten hoe dat gaat in de toekomst.

Als je wilt weten wat voor uurloon je moet betalen aan jouw personeel. Kijk dan op de website van KHN voor alle actuele informatie over minimumlonen voor restaurants en pizzeria's. Hier kun je de link vinden.


Ook op zoek naar terrastafels of terrasstoelen voor uw horecazaak?